Що робити, якщо немає можливості помити руки

14.04.2020 24.04.2024
1598
Переглядів: 1598

Найпростішим способом запобігти інфекції та зараженню вважають ретельне миття рук. Безліч соціальних роликів і жартівливих картинок у соціальних мережах розповідають про важливість підтримання чистоти рук, особливо в період пандемії коронавірусу. Чисті руки допоможуть не тільки уникнути зараження вірусом, а й запобігти його поширенню.

Чому важливо мити руки?

Коли в організм потрапляє бактерія, вона може спровокувати розвиток інфекції. У момент дотику до будь-яких поверхонь існує ризик інфікування. Саме рука людини є певним провідником між бактерією та організмом. Людина запросто може заразитися, доторкнувшись до очей, носа чи рота або передати мікроби іншим. Тому гігієна рук є важливою складовою нашого повсякденного життя. Достатньо приділяти щонайменше 20 секунд для миття рук із милом, щоб знищити шкідливі віруси та мікроорганізми.

Коли мити руки?

Ще з дитинства ми звикли завжди мити руки після повернення з вулиці додому. Але коли ще обов'язково мити руки? Отже, завжди мийте руки перед тим, як починаєте готувати їжу та безпосередньо перед її вживанням. Якщо ви доглядаєте за хворою людиною або людиною у віці, пам'ятайте, що перед і після контакту з нею потрібно ретельно вимити руки. Також обов'язково необхідно мити руки після приготування їжі, відвідування туалетної кімнати, зміни підгузків. Якщо у вашій оселі живуть домашні улюбленці, також після контакту з ними або їхнього годування обов'язково мийте руки. Сьогодні нашу увагу дедалі більше звертають на те, що кашляти чи чхати потрібно не в руку, як ми звикли, а у вигин ліктя. Але якщо раптом ви забули про це і за звичкою прикривали рот/ніс долонею, негайно вимийте руки. Крім того, мийте руки, коли вони помітно брудні. Якщо ви переміщаєтеся містом громадським транспортом або маєте справу з готівкою, також не забувайте мити руки. Але що робити, якщо можливості помити руки немає або банально немає мила?

Антисептик, дезінфектор: завжди під рукою

Коронавірус змусив багатьох згадати про банальні методи гігієни. Мило, антисептики, антибактеріальні вологі серветки вже не так-то й просто знайти в господарських магазинах. На щастя, захисні аксесуари від вірусу можна знайти в мережі магазинів "Рідні Медтехніка", а також в інтернет-магазині Медтехніка. В асортименті товарів від вірусу можна знайти антибактеріальне мило, одноразові рукавички, проспиртовані серветки та, звичайно ж, антисептики. Щодо антисептика, то дуже важливо, щоб у його складі було щонайменше 70 % етилового спирту (96 %), інакше користі від нього не буде. Фахівці зі сфери охорони здоров'я вказують на те, що мила може бути й недостатньо, щоб убити бактерії на руках. Тому вони рекомендують навіть після миття рук з милом додатково обробляти руки антисептиком.

Перш ніж вирушити в магазин, на АЗС, аптеку або прогулянку з домашнім улюбленцем, переконайтеся, що у вашій кишені або сумці є антисептик. Також використовуйте антисептик, якщо ваше підприємство не на карантині й ви перебуваєте в офісі. Обробляйте ним робочий стіл, клавіатуру, мишку й обов'язково мобільний телефон. Навіть після того, як ви вийшли з кабінету директора або відчинили двері кухні, не забувайте продезінфікувати руки.

Як використовувати антисептик?

Під час використання дезінфектора для рук (антисептика) важливо пам'ятати, що його потрібно втирати в руки доти, доки руки не вберуть його повністю. Якщо ваші руки жирні або брудні, ви маєте спочатку вимити їх із милом і водою і тільки потім обробляти антисептичними засобами. Зверніть увагу на кілька порад щодо ефективного використання антисептика для рук.

  • Розпиліть антисептик на долоню однієї руки (щонайменше 3 мл засобу має потрапити на долоню).
  • Ретельно потріть руки. Переконайтеся, що антисептик покриває всю поверхню рук і пальців.
  • Втирайте засіб від 30 до 60 секунд або поки руки не висохнуть.

Карантин і коронавірус ввели в нашу рутину нові звички. Тепер ми точно знатимемо, як і скільки потрібно мити та дезінфікувати руки. А головне, ми всі обов'язково будемо здорові!

Коментарі
Залиште свій коментар
Ваша електронна адреса не буде опублікована

0 800 500 128

*безкоштовні дзвінки по Україні

Графік роботи call-центру:

8:00-20:00 пн-нд